Bekijk ook onze Interieur detailing

Inleiding

Om een showroom resultaat te bekomen en ook – wat zeker zo belangrijk is- dit resultaat langdurig te behouden alsook om het exterieur car detailing proces wat duidelijker te maken hebben we hier de belangrijkste stappen op een rijtje gezet en van een omschrijving voorzien.

Beschrijving

Was-proces

foaming carEerst en vooral wordt uw voertuig volledig ingeschuimd met een speciale reiniger welke het grove vuil insluit. Daarna wordt de wagen volledig met warm water afgespoten. Op deze manier wordt reeds een groot gedeelte van het vuil verwijderd om zo de kans op extra krassen tijdens het wassen te minimaliseren.

Alle instaptreden,wielkasten en deurstijlen worden ontvet en het vuil wordt verwijderd. Velgen en banden worden gereinigd met een borstel en met een zuurvrije velgenreiniger.

Uw wagen wordt grondig handmatig gewassen met een washandschoen en een zachte shampoo.

De klei behandeling

kleibehandelingZelfs na een intensieve wasbeurt blijft er contaminatie op de lak aanwezig, denk hierbij aan stof, kalk, teerspetters, hars, insectresten, boomsappen en industriële vervuiling. Deze verontreinigingen hebben een bijtende werking en hechten daardoor aan de laklaag.

Een stap die vaak wegens tijdgebrek overgeslagen wordt, maar welke cruciaal is voor een perfect eindresultaat. Autopoetscenter kan, d.m.v speciale klei meerdere malen over de lak te wrijven, deze contaminatie 100% verwijderen. Na het kleien wordt uw voertuig nogmaals gewassen en gedroogd met extreme zachte microvezel droogdoeken.

De lak is nu glad, vrij van contaminatie en klaar voor de volgende stap.

De lakdikte opmeten en inspecteren

Voordat we beginnen met het verdere car detailing proces meten we zorgvuldig de dikte van de laklaag van ieder paneel. Aan de hand daarvan gaan we onze werkwijze aanpassen zodat we het risco op beschadiging uitsluiten.

Naderhand gaan we de hele wagen inspecteren op lak imperfecties. We noteren deze zorgvuldig zodat we niets over het hoofd zien.

 

 

Het polijsten van de wagen

poliermachineDit is de belangrijkste stap om de laklaag weer terug op kleur en glans te brengen. Door de vele kleine krasjes in de lak wordt de glans en reflectie aanzienlijk verminderd. Het licht kaatst namelijk terug op de randen van deze krasjes met als gevolg dat de lak lichter lijkt.

Deze krasjes (ook wel swirls genoemd) zijn vaak het gevolg van een verkeerde wastechniek of van nylonborstels uit de wasstraat. Doffe vlekken en verweerde lak ontstaan meestal door vogel uitwerpselen en diverse weersinvloeden. Krassen die door de vernislaag van de lak zitten zijn natuurlijk niet geschikt om te polijsten.

Autopoetscenter kan d.m.v machinaal meerdere malen te polijsten deze krasjes en vlekken in de laklaag nagenoeg wegwerken zodat die diepe glans weer terug naar boven komt en het lakoppervlak weer terug perfect is.

De laklaag ontvetten en reinigen

In polijstmiddelen wordt gebruikt gemaakt van oliën. Deze zorgen ervoor dat het product te verwerken is en dat de polijstpad als het ware over de lak kan glijden. Echter na afname van het residu blijft er altijd nog een filmlaag van olië op de laklaag liggen.

Op deze vette ondergrond gaat de lakcoating/wax niet fatsoenlijk kunnen hechten. Het is belangrijk om de lak na het polijsten te ontvetten en opnieuw te reinigen. Op deze schone ondergrond wordt dan de coating/wax nadien op aangebracht en wordt de duurzaamheid ervan geoptimaliseerd.

 

De lakverzegeling/coating

De prachtige glans die we verkregen hebben na het polijsten wordt extreem lang beschermd door een coating op basis van siliciumdioxide (SiO₂), de nieuwste technologie op het gebied van quartz keramische coatings. De lakverzegeling/coating vormt een hoogwaardige beschermende laag op de lak welke zal beschermen tegen bijvoorbeeld fijne krasjes die veroorzaakt worden door de auto te wassen. Maar ook bijvoorbeeld tegen zure regen, vogelpoep, uv-straling en veel meer.

Meer info omtrent deze lakverzegeling vind u hier.

De afwerking

Om het gehele plaatje af te maken worden kunststoffen behandeld met een dressing/coating welke de originele kleur weer terug naar boven brengt en deze beschermd. Ook de banden worden met een dressing terug mooi zwart gemaakt.

De velgen worden voorzien van een speciale wheel-coating. Deze legt een beschermingslaag op de velg zodat bij de volgende wasbeurt het vuil veel gemakkelijker verwijderd kan worden. Bovendien geeft een wheel-coating een mooie glans aan uw velgen.

Uw ruiten worden streeploos gereinigd en kunnen eventueel ook voorzien worden van een speciale coating.

Chrome onderdelen, zoals bijvoorbeeld de uitlaat, worden opgepoetst. Voor meer info omtrent de verschillende speciale coatings klik hier

Back to top