Q² Mohs Verzegeling

De top in quartz-coating

Geavanceerde quartz technologie gecombineerd met gebruiksgemak.

Q2 Mohs

Gyeon Q2 Mohs is de top van de quartz coatings die in één stap de lak langdurig beschermt en extra glans toevoegt. Q2 Mohs maakt gebruik van de laatste silicon technologie (Si) die een hybride film op het oppervlak achterlaat, deze reageren snel waardoor een volledig gecrystaliseerde SiO2 laag over blijft op het koetswerk.

In tegenstelling tot andere nanotechnologiën zal Gyeon Q2 Mohs zwaarder worden bij het uitharden waardoor de integriteit versterkt wordt. Het resultaat is dat iedere laag 0.2 micron toevoegt aan de lakdikte en de krasbestendigheid dus verhoogd wordt! Iedere laag betekent een stijging van 2H op de Mohs-schaal. Het resultaat is dat door elke extra laag de lak minder krasgevoelig is!

Het resultaat van de dikke gladde coating is dat het oppervlak extreem waterafstotend wordt, waardoor regen en waswater parelen en aflopen. Dit extreem parelend effect ziet er niet alleen leuk uit maar helpt ook vuil makkelijker te verwijderen. Hierdoor verloopt de wekelijkse wasbeurt makkelijker en sneller. Hiernaast biedt Gyeon Q2 Mohs optimale bescherming tegen vogeluitwerpselen, vliegen, zout, UV-straling,…

Q2 Mohs biedt tot 18 maand lang ongelooflijke bescherming, ook op dagelijks gebruikte wagens. Het is zo goed als onbeinvloedbaar door sterke chemicaliën en kan alleen verwijderd worden door machinaal polieren.

De top in quartz-coating

Q2 MOHS is de hardste beschermende coating die tot nu toe gemaakt is. Een gemiddelde autolak is 3-4 Mohs hard. Q2 MOHS voegt daar 3H aan toe, waardoor de combinatie extreem bestand is tegen krassen, ontsieringen en vervaging. Door de hardheid van de coating wordt de kwaliteit van de lak langer beschermd. Zo beschermt u bijvoorbeeld het kostbare resultaat van een lakherstelbehandeling.

q2mohs-HARDEST-COATING-EVER-DEVELOPED

Een krimp van minder dan 5%

Q2 MOHS overklast de concurrenten ook als het gaat om de maximale krimp van de laagdikte na het aanbrengen. De meeste fabrikanten claimen een superdikke coating van 0,5 micron met 1 laag. Maar dat gaat over de dikte meteen na het aanbrengen. Waar Q2 MOHS na 12 uur stopt met krimpen, blijft bij andere merken de dikte van de coating teruglopen, te wijten aan de verdamping van de gebruikte oplosmiddelen. De meeste SiO2 coatings krimpen tijdens het uitharden van 0,5 micron naar 0,15 micron. Q2 MOHS houdt de krimp binnen de 5% van 0,2 micron naar 0,19 micron.

ef47682c2a4aba5966865fbef4b64a8509ddda56

Zeer duurzaam

Duurzaamheid is een van de belangrijkste voordelen van deze quartz-coating. Over een periode van 12 maanden neemt de waterafstotendheid slechts met 20% af! Het biedt een maximale bescherming tegen allerlei omgevingsfactoren. In vergelijking met traditionele natuurlijke kwaliteitswaxen, gaat Q2 MOHS drie keer langer mee.

q2mohs-VERY-DURABLE

Zelfreinigende eigenschappen

Een van de belangrijkste karakteristieken van Q2 MOHS in vergelijking met andere coatings, is zijn ongeëvenaarde zelfreinigende vermogen. Natuurlijk, de coating blijft niet perfect schoon na een lange rit in slecht weer. Maar met deze coating kunt u gerust een keer een wasbeurt overslaan.

629c0ca34916e6440aaddcadc4f00646cab55343

3 lagen verbeteren de krasbestendigheid

Q2 MOHS is makkelijk aan te brengen, ook op donkere lakken. Elke extra laag verbetert de duurzaamheid en de krasbestendigheid. Dit product mag alleen gebruikt worden op lak in goede conditie of op lak die net gepolijst is. Wanneer u het aanbrengt op delen met krassen, geeft het minder glans en duurzaamheid. Voor het beste resultaat adviseren wij 2 en het liefst zelfs 3 lagen.

916b5cc27c33515c63c9c560cef96f9a224ee625

Flexibiliteit en een diepe glanzende afwerking

Afhankelijk van de luchtvochtigheid en de temperatuur past Q2 MOHS zich aan de omgeving aan en gaat de coating meewerken met de lak. Die elasticiteit en flexibiliteit voorkomen ook dat er micro-barstjes in de coating ontstaan die eventueel de bescherming kunnen verminderen. De Q2 MOHS coating geeft een diep, glanzend resultaat.

Diepe glans

Q2 Mohs Belangrijkste Eigenschappen

  • Eenvoudig aan te brengen
  • Bestand tegen chemicalien met een pH ts. 2 en 11
  • Beschermt tegen weeromstandigheden
  • 3-lagen-systeem.
  • Ongeëvenaarde zelfreiniging
  • Hardste automotive coating verkrijgbaar.
  • Duurzame bescherming
  • Geeft een heldere glans.
  • Laagste krimp van laagdikte

Gyeon's galerij

Q² Mohs by Gyeon Quartz Youtube Video

In de video zie je de Q2 Mohs lakcoating die de levensduur van de lak verlengt en extreem waterafstotende eigenschappen met zich mee brengt.

Duurzaamheid: >12 maanden of 20.000 km
dikte: 0,2 – 0,5µm
pH-tolerantie: pH 2-11
contacthoek: >95′
hardheid: +3 à 4H
verbruik: 30ml/auto


Back to top